Внасяме проект на решение, в което искаме да използваме възможността след

...
Внасяме проект на решение, в което искаме да използваме възможността след
Коментари Харесай

Кирил Петков: Внасяме проект на решение, с което цените на горивата в българския пазар да станат по-евтини

Внасяме план на решение, в което желаеме да използваме опцията след 5 декември, когато действително дерогацията влиза в действие, цените на горивата в българския пазар да станат по-евтини. Това заяви на брифинг в парламента лидерът на " Продължаваме промяната “ Кирил Петков, съобщи кореспондент на " Фокус ".

" До 5 декември дерогацията към момента не е влезнала в действие, това значи, че всички страни могат да вкарват съветски нефт, само че по-късно ние ставаме една от четирите страни в целия Европейски Съюз, които имат опцията да вкарват по-евтиния съветски нефт да се преработва в България и продуктите от тази преправка да остават единствено в българския пазар, което действително ще даде и по-ниските цени “, изясни Петков.

По думите му е значимо до 5 декември държавното управление да изготви явен механизъм, с цел да може тази опция, която беше контрактувана в Брюксел, да се отрази на крайните клиенти. Той добави, че е значимо добавената стойност на преработката на съветския нефт да остане в България и да бъде обложена с спомагателния налог за свръхпечалби.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР